Assistentiewoningen

Nieuwe assistentiewoningen in Wingene

 
Samenwerking tussen Adagio Residenties (Tielt) en  Woonzorgcentrum  Amphora  biedt uitzonderlijke mogelijkheden :
 
Twee partners hebben de handen in elkaar geslagen voor de bouw van 40 assistentiewoningen te Wingene : Adagio Residenties uit Tielt staat in voor de aankoop van de gronden en de bouw van kwaliteitsvolle assistentiewoningen.   Het nieuwe woonzorgcentrum Amphora, een samenwerking tussen Sint Anna (Woonzorggroep GVO), de Gemeente en het OCMW, zal instaan voor de professionele zorg- en dienstverlening.
Met de recente ingebruikname van het nieuwe woonzorgcentrum Amphora in Wingene is een belangrijke stap gezet voor een toekomstgericht seniorenbeleid voor Wingene. Naast het aanbod van een woonzorgcentrum met de focus op intensieve zorg- en dienstverlening werden ook initiatieven genomen ter ondersteuning van de thuiszorg  zoals het centrum voor kortverblijf, het dagverzorgingscentrum, het lokaal dienstencentrum Geselle, in samenwerking met het OCMW, en  de permanentieopdracht voor de woningen van De Schakel.
Uit diverse contacten blijkt de nood aan assistentiewoningen voor senioren, met de nadruk op het zelfstandig wonen ondersteund door een kwaliteitsvolle dienstverlening,  in Wingene eveneens groot te zijn.
Een schitterende locatie voor deze  realisatie werd gevonden in  de Pastoor Termotestraat te Wingene tussen de huidige centrumschool en het voormalige woonzorgcentrum Sint Anna.
De nabijheid van het nieuwe woonzorgcentrum Amphora, de rustige, groene en veilige omgeving, de bereikbaarheid van  het dorpscentrum via verkeersluwe straten en de onmiddellijke nabijheid van de schoolsite (kleuter- en lager onderwijs, kinderdagverblijf)  zijn de unieke troeven van deze locatie.
 
 
Adagio Residenties, gelegen in het centrum van Tielt, vierde in 2014 haar 25-jarig bestaan en is dus geen onbekende in de regio. Dit jaar werd de residentie volledig gerenoveerd en kwam er een nieuwbouw bij. In de 66 assistentiewoningen zorgt een respectvol team van goed opgeleide medewerkers zeven dagen per week, de klok rond, voor hoogwaardige hoteldiensten in een huiselijk kader. Er is een eigen restaurant, en de zorgcoördinator staat dag en nacht klaar voor de bewoners en hun familie. 
De inbreng van Amphora zal garant staan voor een kwaliteitsvol  opnamebeleid, gegarandeerde continuïteit van de dienstverlening, uitzonderlijke catering in samenwerking met Mensa en integratiemogelijkheden met het woonzorgcentrum in kader van ontspannende en educatieve activiteiten, tijdelijke intensievere zorg en  begeleiding, vrijwilligerswerking, …
De start van de realisatie wordt gepland in de loop van 2017 ; de ingebruikname wordt voorzien in de tweede helft van 2018.
Kandidaat bewoners kunnen zich aanmelden op http://www.amphora.gvo.be/projecten/
 
 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met (*) zijn verplicht in te vullen.
(*):
:
(*):
: