Woonzorgcentrum Amphora

Amphora biedt zorgoplossingen voor ouderen in de wijde regio van Wingene. Tijdelijk, permanent of thuiszorg. Onze brede gangen geven letterlijk toegang. Onze deuren staan altijd wagenwijd open, want beweging betekent isolement doorbreken.

Crisisverblijf, dagverzorgingscentrum, zorgflats, kortverblijf  zelfs een geïntegreerd lokaal OCMW-dienstencentrum. Je vindt bij ons open wooneenheden om heerlijk te kuieren, rond te kijken, te genieten van contact. Kortom, ontmoeten zonder als je daar zin in hebt. Dat is het ontroerend goed van Amphora in Wingene.

hulpfoto

HEB JE VRAGEN OF ZOEK JE HULP?

Joyce helpt je graag verder met al uw vragen.
Bel naar onderstaand nummer of stuur ons een bericht.

051/65 52 78 amphora@gvo.be

In de kijker

Welkom

Amphora maakt een punt van elke zorgvraag. Zorg moet bereikbaar zijn voor elke inwoner van Wingene, ongeacht of je nu nog thuis woont of niet. Overbruggingszorg is belangrijk in een landelijke omgeving. Soms treedt, door een verminderde mobiliteit, snel isolement op bij oudere bewoners die op het platteland wonen. Daarom zet Amphora alle middelen in om wie zorg vraagt, te bereiken. Moving in care! Thuisverpleegkunde, crisisverblijf, dagverzorgingscentrum en een geïntegreerd lokaal OCMW-dienstencentrum als mooi voorbeeld van privaat-publieke samenwerking. Deuren staan altijd open in Amphora, ook voor wie daar woont. Weinig gesloten wooneenheden maar heerlijk kuieren, rondkijken, genieten van contact en ontmoeting zonder dat iets moet.

Dat is het "ontroerend" goed van Amphora.

Lees meer

Over villa Amphora

40 assistentiewoningen op 500 meter afstand van het woonzorgcentrum is de jongste telg van Amphora. Dit aanbod biedt de mogelijkheid om in een bijzonder aantrekkelijke omgeving een wooncomfort te ervaren met assistentiemogelijkheden. Een appartement biedt de kans om een echt thuisgevoel te ervaren, de gemeenschappelijke ruimtes bieden de mogelijkheid tot ontmoeting en een woonassistent waakt over uw welzijn.

Het aanbod van diensten volgens uw noden en wensen kunnen besproken en aangeboden worden. Bij een tijdelijke intensievere zorg kunt u terecht bij de diensten van het woonzorgcentrum.

Lees meer

Zuiderse tinten

De nieuwbouw van Amphora straalt dankzij veertigduizend keramische tegeltjes een zuiders karakter uit. Per vleugel een ander kleur alsof je de zon ziet opkomen (lichtgele ochtend), fel schijnen (azuurblauw), ziet zakken (oranjerood). Alsof de dag altijd hier de tijd vindt om dag te worden. Neem daarbij nog de heerlijke overdekte terrassen op de eerste verdieping, met zicht op de binnentuin, en je waant je in een Portugese villa, rustend achterover leunend in een gemakkelijke zetel op een loggia met zicht op groen. Nee, hier hoef je geen vliegtuig te nemen om een reisgevoel te ervaren.

Lees meer

Nieuw kwaliteitslabel voor onze zorgcentrum

Dit najaar wensen wij ons verder voor te bereiden op een kwaliteitsaudit, Prezo genaamd.

Dit kwaliteitslabel is gebaseerd op bijzonder veel criteria en doelstellingen met als rode draad de inspraakmogelijkheid van de bewoner gedurende het verblijf  in het woonzorgcentrum, vertaalt in ons beleid.

Dit keurmerk wordt mee ondersteund door Zorgnet Icuro. We willen dit als eerste voorziening van Woonzorggroep GVO te behalen.

Lees meer

Vrijwilliger bij Amphora: graag!

Ten gevolgde van de eerste coronacrisis kwam onze vrijwilligerswerking sterk onder druk te staan. Met respect voor de veiligheidsinstructies kunnen we draad weer opnemen. Vrijwilligers zijn niet meer alleen actief binnen de bezoekersregeling maar kunnen terug hun rol opnemen binnen onze dagdagelijkse werking.

Sinds het bezoek weer op een meer genormaliseerde manier kan aangeboden worden, zien we ook meer familieleden die hun rol ten volle opnemen als mantelzorger.

Het is onze grootste wens om deze mantelzorgers ook mee te integreren in onze werking.

Lees meer

Nieuws

Amphora Wingene behaalt het Prezo Woonzorg kwaliteitscertificaat!

Amphora Wingene behaalt het Prezo Woonzorg kwaliteitscertificaat!

Feest in Amphora Wingene want gisteren ontving het woonzorgcentrum zijn Prezo Woonzorg kwaliteitscertificaat. Een dikke pluim en fantastische erkenning voor het ganse team!...

Woonzorggroep GVO zet krijtlijnen uit voor beleid van volgende jaren

Woonzorggroep GVO zet krijtlijnen uit voor beleid van volgende jaren

Woonzorggroep GVO vernieuwt. Sinds begin deze maand is mevrouw Rita Barilla de nieuwe gedelegeerd bestuurder van de groep. Ze volgt daarmee de heer Bernard Bruggeman op, medestichter van de groep, die de afgelopen 25 jaar aan het roer van de organisatie stond....

Ook onze zorgkundigen gaan terug naar de schoolbanken

Ook onze zorgkundigen gaan terug naar de schoolbanken

...

De sociale dienst krijgt versterking

De sociale dienst krijgt versterking

...

Kunnen wij u helpen?